Jana duit dari rumah??

mari dapatkan pendapatan sampingan dari rumah, daftar sebagai ahli jobdirumah. Pelbagai kerja ditawarkan dan semua boleh buat dirumah. saya sudah mendaftar anda bila lagi? untuk mendaftar sila klik sini

Wednesday, March 9, 2011

suami yang baik??

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawab panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . ”

“Hello?”

“Abang, nie sayang nie,”

“Emmm… ”

“Abang masih ada di kelab lagi ke?”

“Iya.”

“Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?”

“Berapa harganya?”

“Cuma $1500.00 aje”

“O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat”

“Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu ”

“Berapa harga yang dia bagi?”

“Cuma $280,000 …”

“O.K tapi pastikan harga tu dah on the road.”

“Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi…”

“Apa?”

“Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan…. pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu… sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . ”

” Berapa harga yang mereka minta?”

” Cuma $740,000… O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. . .”

“Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?”

“OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!”

“Bye… I Love you too…”

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

“ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA ??? “……hehehe….=)

credit to panduanislam.com..

10 comments:

Rozuan Ismail said...

kelakar..kurg ajar sangat laki tuh

Annis Suzana said...

taw xpe... bole lingkup hrta laki sbnrnye.. huhu..

gr@wn said...

aku harap dapat jadi seorang suami yang sangat berkemampuan macam empunya phone tu. Happy la aku dengan kekasih aku nanti. :>

noraznida said...

hahahaha..sengal laki 2...

Annis Suzana said...

mudah2an.. tp jgn la mntk bini yg mcm ni.. mmg beh harta suami.. huhu

Annis Suzana said...

@ noraznida.. taw xpe.. hahaha..

mian said...

hahaha.habes la.lingkup laki yang sepatotnye.hahaha

Finaz Jaafar said...

ahahahahha..sungguh tak patut !

Cik Michiko said...

hahhah . . .

LAWAK ! TIP TOP !

BEST la dear . . hehhhehehe . . .

itu mesti BINI MATA DUITAN ! n nak sume barang branded je ! hehehe

GOOD ENTRY . . .

Annis Suzana said...

hik3.... tw xpe... mmg x ptt... lingkup2.. =p