Jana duit dari rumah??

mari dapatkan pendapatan sampingan dari rumah, daftar sebagai ahli jobdirumah. Pelbagai kerja ditawarkan dan semua boleh buat dirumah. saya sudah mendaftar anda bila lagi? untuk mendaftar sila klik sini

Wednesday, April 20, 2011

makhluk Tuhan plg comel 2~~


Assalamualaikum sume..
stlh sekian lame tggl blog, baru skg nk update ni pun sbb de gap exam 1 week b4 last paper..
27 nt InsyaAllah kalo xde pape halangan beh la exam ak spnjg 3 tahun di bumi UKM ni.. ok2.. cter
pnjg2 pun x gune der.. kembali pd topik asal.. ok, entry sebelum2 ni ak de cter psl makhluk
Tuhan plg comel kn?? so, ni kesinambunagn dr entry tu.. eceh, bajet wt drama la.. wateva~~ *tangan didada mata ke atas* tp sbnrnye xde la berkait pun pe yg ak nk cter ni dgn entry tu tp
saje x tw nk wat tajuk pe.. act, nk cter pasal my cat bernama bubu... ak pernah cter macam mane bubu ni bwk anak2nye msk ke dlm bilik ak dlm entry SINI.. der, blik ak kecik je.. standard bilik2 hostel biasa yg dok 1 blik 2 org tu ni dh bertmbah lg ahli keluarga ak.. tp x pe la dyorg bkn
bsr sgt pun.. n now, kalo kire2 sbnrnye dh sebulan lbey dah pun bubu n anak2nye menapak dekat blik ak ni.. start drpd anknye x bukak mate lagi n skg dah buas x hengat dunia, 1 bilik ak dyorg dh explore.. ak sndrk pun blum abes explore celah2 katil tu tp dyorg sume dh... dhsyat2.. tp skg nk cter psl ibu dy si bubu tu.. bubu ni de 1 perangai buruk ye, dy suke kua mlm2 n tgglkn
ank2nye subuh baru balik bilik.. x tw la dy ikut perangai buruk sape ni.. penat dh tego tp dy wt dek je.. nk dijadikan citer satu mlm ni ak n rum8 g lepak2 kat kedai mamak smpai kol 1, bubu de
kt blik g tym tu x kua g tetbe je dy baek x kua malam.. tp balik2 je bilik bukak2 pintu bubu dh tercongok dpn pintu tu nk kua, *tarik balik pujian konon dy baek* pelik jugak la perangai dy mlm tu kua x ckp pe slalu dy de gk bsing2 tym nk kua.. so, ak n rum8 wat andaian sndrk yg bubu merajuk sbb ktorg balik dr melepak lmbt sgt.. huwaa3..
x lame lps bubu kua de dgr bunyi anjing menyalak, kat sini mmg fofular dgn anjing berkeliaran..
so, ak pun teringt si bubu ni kua n ak trus kua bilik dok jenguk2 tp x nmpk pe pun.. anjing x nmpk bubu pun x nmpk so ak pk x de pape kowt walaupun x sdp hati.. n nk dijadikan cter sejak mlm tu bubu mmg x balik.. ;(
hari2 ak n rum8 tggu dy sbb baby2 dy perlukan susu ibu.. ktorg de gak crk sekeliling kolej tp mmg x jmpe.. x tw la pe dh jd dgn dy.. kalo bole mmg xmo pk -ve tp tipu la kalo kt x pernah
terpk lgsung kn.. skg ni lbih kurang 2 minggu kalo x silap bubu x balik2.. ank2nye ktorg jage
spenuh kasih syg n Alhamdulillah dyorg sihat walafiat.. act, ak dh de experience jage baby2
kucing x ber ibu ni n stakat ni sumenye mmg berjaya hidup smpai beranak pinaK.. Alhamdulillah... tp ak ttp berharap yg bubu akan balik gak nt.. bia dy tgk cmne ank2 dy dh mula
buas x de prangai suci mcm dlu dh.. sejak dy x balik2 ni dh 3x ak mimpi bubu.. walaupun dy juz
kucing kolej tp ak syg dy weyh.. dy manje n mengade2 so sronok kalo nk wt teman.. :(

skg ank2 nye pun dh de org nk amik bela.. Alhamdulillah skali g.. xde la ak risaw cmne nasib dyorg lepas ni.. bkn pe, ikut hati ak mmg nk bela smpai dyorg besar, ye la igt ak x syg ke nk bg org lps susah payah bsrkn dyorg, suapkan susu, suapkan biskut whiskas junior.. tu blum bile pk tiap2 mlm dyorg tido atas katil ak, tido atas peha ak.. *owh sedih* tp pe bole buat ak mmg xde
plhn, pasni ak prktikal n kucing yg aku kutip sejak azali dlu dh start membuat ank n
menambahkan populasi umah.. hohoho.. xpe la.. moga nt dyorg dpt tuan yg lebih baek dr ak.. :)
n semoga dyorg x lupa ak n rum8 ak serta aunty2 mereka.. :)
ni la my bubu.. jenis kucing muke garang tp cute.. eh2.. dan2 ko wt muke comel tym ak snap pix ye.. =p
ni oen.. ank bubu yg plg........................nakal skali.. sekor baby meow jantan..
tp bile dtg mnjenye dy suke tido dekat kaki.. tomey kn?? kotak tu lori dyorg.. bile membe ak dtg mlwt dy rjn la tolak dyorg gune lori tu.. haha..
putih.. yg ni plg pemalu.. kalo org dtg mcm x bp nk sembang.. pdhl bile org tgh sembang dy pun nk berckp.. sekor baby meow jntan jugak.. tp nmpk mcm betina kn..?? jambu gitu.. tabiat buruk dy ni suke 'nyot2' teddy bear ak.. act, sume pun suke 'nyot2' tp yg ni plg suke la... nmpk sgt dyorg rndu mak dyorg.. :(
yg ni teh... satu2nye baby meow betina.. sgt manje.. tgk la cara dy tido.. suke dok tepi2 kaki.. xpun celah2 teddy bear.. dh la kecik kdg2 x jmpe mane dy.. huhu..

tgk dyorg sihat ak sndrk rase hepi n ak nk dyorg sntiasa sihat..
baby2 kne kuat ye walaupun mama bubu xde tp kt sini de mama2 angkat yg bole jage baby2.. :) *touching*
ok la.. nk g kemas beg sket.. maklum lah dh x lame je kt UKM ni.. sob3.. pastu nk bw smpai ke pagi.. dh lame x bw ni....!!
tuan blog pun nk crk publisiti gak.. dh lame x publish pix sndrk.. *tgn didada mate keatas* hohoho.. jgn mare ye.. eh, jap2... kalo korang terer crk sumthing tersembunyi dlm pix ni.. hik3..

5 comments:

liya levreez said...

ak tak suka kucing tapi dyeorg sangat comel...heeee

saejah said...

kucing aku yang kelabu dah hilang...tapi dah jupe alik de orang hantar balik hehheheh, ko kemane hilang kew...lame tak dengor kabor?

Annis Suzana said...

@j-mie.. dlu ak x suke gak.. tp skg suke sgt2.. ehehe..

Annis Suzana said...

@farah.. ok la dpt blik.. ni ak x dpt2.. :(
ak blik umah le.. baru je blik UKM.. ngee~~

Cik Michiko said...

CAT ! meaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwww ! huahhahah . . . sangat suke . . .

uuyyhh . . HEADER baru ! plus DSLR lak tuhh . . . :P